Донецьк Інформ

До довічного ув’язнення та 12 й 15 років за ґратами засуджено п’ятьох військових зс рф і «днр», серед яких командир взводу російської тероборони

До довічного ув’язнення та 12 й 15 років за ґратами засуджено п’ятьох військових зс рф і «днр», серед яких командир взводу російської тероборони
188410 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок п’ятьом чоловікам за державну зраду, колабораційну діяльність та участь у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч.1 ст. 258-3 КК України). Чотирьох з них засуджено до 12 та 15 років позбавлення волі, а одного – до довічного ув’язнення, з конфіскацією майна.
Уродженець м. Ровеньки воював проти своєї держави з 2017 року та «дослужився» до командира взводу «батальйону тероборони зс рф». Чоловік виконував бойові завдання в містах Луганськ, Сєвєродонецьк, Старобільськ, Рубіжне, Варварівка, Лисичанськ Луганської області й Куп’янськ та Ізюм, що на Харківщині. З корисливих мотивів пішов захищати «республіку» і уродженець м. Горлівки, який за 13 місяців служби заробив понад 2 млн рублів, що приблизно дорівнює 686 тис. грн.
 
          
 
Інший засуджений у 22 роки став кулеметником й воював поблизу м. Херсона. Пізніше рядовий «Беляш» перевівся на посаду снайпера й до вересня 2023 року займався обладнанням російських позицій у м. Маріуполі та неподалік сіл Володимирівки, Іванівки, Новоандріївки й Микільського Волноваського району.
Наступного представника «мо днр» окупанти «прийняли на службу» біля одного з магазинів м. Харцизька. Після тримісячного навчання «кваліфікований» розвідник вирушив виконувати завдання до сіл Водяного та Опитного. Він обстежував місцевість, після чого проводив туди групи підрозділу «Шторм-Z», аби вони штурмували місця розташування наших захисників.
 
     
 
Ще один прихильник російської узурпації у перший же день повномасштабного вторгнення перейшов на бік окупаційних військ. Чоловік мобілізувався до батальйону охорони комендантського полку «народної міліції лнр», де одночасно виконував обов’язки стрільця та кулеметника. Отримавши поранення, рядовий вирушив до рф на лікування, проте командування звинуватило його в «самовільному залишенні частини» й відправило на передову. У вересні 2023 року він перевівся до одного з підрозділів зс рф, у складі якого чинив опір Збройним Силам України на Бахмутському напрямку, де його затримали вдруге.
 
В ході виконання злочинних наказів командування рф чоловіки натрапили на наших захисників, які й припинили їхню протиправну діяльність. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео