Донецьк Інформ

Заволоділи понад 10 млн грн ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» - судитимуть службовця ПрАТ «МАУ»

Заволоділи понад 10 млн грн ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» - судитимуть службовця ПрАТ «МАУ»
186075 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Бориспільської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього віцепрезидента ПрАТ «Міжнародні авіалінії України» за фактом заволодіння чужим майном (ч. 5 ст. 191 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що у рамках укладеного договору про спільну діяльність працівники ПрАТ «МАУ» здійснювали технічне обслуговування та ремонт повітряних суден в приміщеннях Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Підозрюваний був відповідальним за вказаний напрямок роботи.  

Згідно з умовами договору половину від прибутку за техобслуговування суден «МАУ» мали перераховувати на рахунок Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».         

Проте, спільно з колишнім головним бухгалтером авіакомпанії, обвинувачений приховав від держпідприємства реальні обсяги отриманих коштів за виконання робіт.

Таким чином, вони заволоділи понад 10 млн грн, які мали перерахувати ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», чим завдали збитки державі.

На даний час матеріали стосовно ексголовного бухгалтера виділені в окреме провадження. Особа перебуває в розшуку.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Бориспільського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео