Донецьк Інформ

Збитки понад 7 млн грн під час закупівлі обладнання для будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива – судитимуть підрядника

Збитки понад 7 млн грн під час закупівлі обладнання для будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива – судитимуть підрядника
355522 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Вишгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підрядника за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).  

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений відповідав за поставку обладнання та подальше будівництво сховищ відпрацьованого ядерного палива для ДСП «Чорнобильська АЕС». Під час отримання устаткування з-за кордону, він не перевірив його належним чином і поставив на будівельний майданчик.

На підставі акту прийому - передачі на рахунок підрядної організації державне спеціалізоване підприємство перерахувало понад 7 млн грн. 

Згідно з висновком експертизи, поставлене обладнання має істотні недоліки у виді тріщин та царапин, не відповідає проєктній документації та вимогам нормативних документів. Це унеможливлює його використання за призначенням.

Внаслідок дій обвинуваченого ДСП «Чорнобильська АЕС» спричинено збитки на вказану суму. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Вишгородського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео