Донецьк Інформ

Підозрюється співробітник фейкової генпрокуратури «днр», який звинувачував «азовців» у тероризмі

Підозрюється співробітник фейкової генпрокуратури «днр», який звинувачував «азовців» у тероризмі
381809 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру «старшому прокурору відділу підтримання державного обвинувачення слідчого управління генеральної прокуратури днр». Йому інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року мешканець м. Донецька після спілкування з представниками місцевої окупаційної влади, прийняв рішення долучитись до функціонування фейкового надзорного відомства.
 
 
Виконуючи отримані «повноваження», так званий прокурор здійснює нагляд за розслідуванням кримінальних проваджень стосовно мешканців захоплених рф збройним шляхом територій Донеччини. Також він бере участь у прийнятті рішень про незаконні затримання, обшуки й проведення інших «слідчих» дій. При цьому керується нікчемним «законодавством» фейкової республіки й кримінально-процесуальним кодексом держави-агресора.
 
У квітні 2023 року підозрюваний на засіданні так званого «верховного суду днр» пред’явив обвинувачення дев’ятьом полоненим бійцям українського батальйону «Азов» за кількома статтями кпк рф. Героїчних оборонців рідної землі від цинічного й підступного ворога «прокурор» звинуватив в «організації та участі у незаконному збройному формуванні», «вчиненні злочинів групою осіб», «насильницькому захопленні влади»  й «проходженні навчання з метою здійснення терористичної діяльності».
 
Робота підозрюваного й по теперішній час спрямована на порушення конституційних прав українців та підтримку окупаційної правоохоронної системи рф.
 
Наразі так званий прокурор перебуває у розшуку та стосовно нього слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють досудове розслідування.
 
Чоловіку загрожує 15 років за ґратами або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео