Донецьк Інформ

Створювали ілюзію чесних виборів на окупованій території Донеччини – заочно підозрюються голова, секретар та члени фейкової виборчої комісії «днр»

Створювали ілюзію чесних виборів на окупованій території Донеччини – заочно підозрюються голова, секретар та члени фейкової виборчої комісії «днр»
441556 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури восьми громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у лютому 2023 року так званий голова ЦВК «днр», підтримуючи політику рф щодо окупації населених пунктів Донеччини, добровільно очолив комісію з проведення псевдовиборів до так званих місцевих органів влади. Його поплічниця стала секретарем, а ще шестеро ідейних однодумців, висунутих від проросійських політичних сил та профспілок, призначені членами виборчої комісії.
 
              
 
Розуміючи свою роль в організації та проведенні будь-яких плебісцитів на користь держави-агресора, підозрювані сконцентрувались на чіткому виконанні кремлівських методичок. Вони керували підготовчими заходами та проведенням у період з 31 серпня по 10 вересня 2023 року фейкового голосування.
 
      
 
Зокрема, розподіляли федеральні та «республіканські» кошти для закупівлі агітаційної продукції, кабінок, урн та іншого інвентаря для створення ілюзії законної і начебто прозорої роботи дільниць. Також вітали численні масовки зі «щасливими виборцями днр» в об’єктивах фото- і відеокамер російських пропагандистів.
 
Таким чином прихильники кремля забезпечили фейкове голосування, за результатами якого «цвк днр» оголосила беззаперечну перемогу партії «Єдина Росія», представникам якої нібито віддали свої голоси 78,03% виборців. Як наслідок, у подальшому було обрано голову псевдореспубліки та сформовано «парламент» у складі 90 так званих депутатів.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Підозрювані перебувають у розшуку. Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
Мої відео