Донецьк Інформ

Майже 1,4 млн грн за забруднення річки – на Донеччині прокуратура домоглась примусового стягнення коштів в дохід держави

Майже 1,4 млн грн за забруднення річки – на Донеччині прокуратура домоглась примусового стягнення коштів в дохід держави
310599 ПЕРЕГЛЯДІВ

За втручання Слов’янської окружної прокуратури комунальним підприємством на користь Слов’янської міської ради сплачено майже 1,4 млн грн збитків, завданих навколишньому природному середовищу.

У період з серпня 2019 року по вересень 2020 року КП «Словміськводоканал» експлуатувало рибозахисний пристрій на водозаборі «Маяки» без використання вимірювальної техніки. В результаті грубого порушення вимог Водного Кодексу України допущено скид до р. Казенний Торець, яка є джерелом питної води в регіоні, стічних вод з перевищенням концентрації забруднюючих речовин.
 
       
 
За результатами аналізу відібраних проб, вміст у воді амонійного азоту, фосфатів та нафтопродуктів перевищив гранично допустимі показники у 1,3, а нітратів - у 2,5 рази.
 
З огляду на ігнорування підприємством припису екологічної інспекції щодо усунення виявлених недоліків та не відшкодування збитків у добровільному порядку, прокуратура звернулась до суду. У 2021 році суд її вимоги задовольнив та ухвалив рішення щодо примусового стягнення коштів.
 
Наразі вся сума заборгованих коштів надійшла на рахунок держави.
Мої відео