Донецьк Інформ

Перша пресконференція Залужного, на його честь назвали справжню зірку

Перша пресконференція Залужного, на його честь назвали справжню зірку
365746 ПЕРЕГЛЯДІВ

">

Активісти громадської ініціативи "Українська Солідарність" назвали зірку  на честь Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Небесне тіло 7-го класу КІС10978737 під назвою "Залужний Валерій Федорович" знаходиться за координатами: RA 19h33m20.6s, Dec + 48°24`20``. Вона знаходиться в полі зору телескопу "Kepler" між сузір'ям Ліри та Лебедя у безпосередній близькості до зірок Вега (друга за яскравістю у Північній півкулі), Денеб та Альбірео. Зірка імені Залужного  зафіксована в базах даних програми Google Earth та занесена у міжнародний реєстр зірок Kepler Input Catalog.

Сьогодні під час презентації нової зірки голова "Української Солідарності" Михайло Сліпченко відзначив, що таким чином громадські активісти вирішила увіковічити пам’ять про українського головнокомандувача ЗСУ за його визначний вклад в оборону України та видатні досягнення на полі бою. "Валерій Залужний - це зірка нашої країни, нашого війська… Тому наш вибір був очевидним і сьогодні на українському небосхилі засяяла ще одна зірка - це зірка нашого гетьмана – Валерія Залужного!", - заявив громадський діяч.

На честь Залужного назвали справжню зірку

Крім того, він відзначив, ще одну не випадковість – наявність трьох сімок в номері зірки: "Це щасливе число – яке буде сприяти Валерію Федоровичу у його військовій і політичній діяльності".

Одразу після презентації, сертифікат із назвою зірки та всі супутні документи, члени громадської ініціативи відправили з Головпоштамту на адресу Міністерства оборони України для подальшого їх вручення Головкому.

На честь Залужного назвали справжню зірку

Щодо причин появи громадської ініціативи "Українська солідарність" та планів організації на майбутнє Михайло Сліпченко заявив: "Валерій Залужний для нас – Гетьман! Тому ми вирішили об’єднатися заради підтримки нашого Гетьмана! Сьогодні ми оголошуємо про старт нашої громадської ініціативи в підтримку нашого Головкома - Українська Солідарність! Ми і в подальшому будемо підтримувати його і закликаємо всіх небайдужих: Приєднуйтесь до нас!".

На честь Залужного назвали справжню зірку

Детальну інструкцію, як знайти зірку "Валерій Залужний" на небі і на картах Google Earth, можна знайти на Facebook-сторінці громадської ініціативи "Українська Солідарність" за адресою: https://www.facebook.com/profile.php?id=61554973799369

Теги: На честь Залужного назвали справжню зірку,перша пресконференція Залужного
Мої відео