Донецьк Інформ

Через погану погоду в Україні знеструмлено 72 населених пункти

Через погану погоду в Україні знеструмлено 72 населених пункти
440057 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство енергетики України повідомляє про енергетичну ситуацію в країні на 25 грудня: через несприятливі метеоумови у 72 населених пунктах чотирьох областей зникло світло. Однак в Міністерстві запевнили, що планових відключень електропостачання не передбачається. Міненерго додає, що ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована.

Отже, через російську агресію в Дніпропетровській області знеструмлювались 4,6 тисячі точок обліку, більшість з них підключено. Залишається без напруги 66 абонентів. Через витік газу в одній з квартир припинено газопостачання понад 60 абонентам у багатоповерховому будинку. Наразі газопостачання відновлено.

У Донецькій області внаслідок поганої погоди на 6:00 годину були відключені 23 населені пункти. Станом на 9:00 залишається без електропостачання 11 населених пунктів (1,6 тисячі споживачів). Через  обстріли знеструмлено 8 населених пунктів – 31 тисяча абонентів. За добу заживили 87 населених пунктів – майже 30 тисяч точок обліку. Залишаються без світла внаслідок бойових дій 144 населених пункти – понад 144 тисячі абонентів. Над відновленням електропостачання працюють 39 бригад, 43 одиниці техніки. 

У результаті несприятливих метеоумов у Закарпатській області знеструмлено 5,4 тисячі споживачів у 21 населеному пункті. 

Своєю чергою в Запорізькій області через технічні причини (які, не уточнюється) знеструмлено 23 абоненти у двох населених пунктах. За добу підключено 10 населених пунктів (понад тисячу споживачів). Також через російські обстріли в області залишаються без світла 63 населених пункти (5,6 тисячі абонентів). 

У Київській області через негоду без електропостачання залишились майже 3 тисячі споживачів. Через самовільне відновлення газопостачання раніше відключеного об’єкту стався вибух у квартирі в Бучанському районі, про постраждалих не повідомляється. Споживача відключено від газопостачання.

У Миколаївській області внаслідок бойових дій знеструмлювалось понад 100 абонентів. Наразі всі зі світлом. 

У Сумській області за добу заживили 2 населених пункти (309 абонентів), які були без світла внаслідок бойових дій. Залишаються без напруги 54 населених пункти – 2,1 тисячі абонентів. 

Через падіння опор внаслідок негоди в Харківській області залишаються без світла 5 населених пунктів – 202 абоненти. За добу заживили 506 споживачів. У результаті бойових дій без напруги 16,3 тисячі точок обліку. 

У Херсоні через обстріл знеструмлювались 216 споживачів, всього в місті без світла 5,2 тисячі абонентів. Тоді як у Херсонській області без напруги 45 населених пунктів – 27,3 тисячі точок обліку. 

У Чернігівській області внаслідок бойових дій без напруги залишились 16 населених пунктів (1,1 тисячі точок обліку). 

Пресслужба Міністерства енергетики України додає, що протягом доби в Україні прогнозуються пориви вітру 17 - 22 м/с, на високогір'ї Карпат 25 - 30 м/с (I рівень небезпечності, жовтий). 

Нагадаємо, що пресслужба Міністерства енергетики України повідомляла про енергетичну ситуацію на 23 грудня. Тоді через несприятливі погодні умови без електропостачання залишилось 181 населених пункти у трьох областях. Водночас Міненерго зазначало, що застосування планових відключень не передбачалось.

Крім цього, Міністерство енергетики повідомляло про засідання Ради міністрів енергетики ЄС, на якому Міністри енергетики країн-членів Європейського Союзу заявили, що вони підтримують Україну й готові надалі допомагати українському енергетичному сектору у відновленні та здійсненні реформ.

Мої відео