Донецьк Інформ

Змінив «Газпром» на фейкову посаду - заочно підозрюється росіянин, який очолив у «днр» схему викрадення природних ресурсів

Змінив «Газпром» на фейкову посаду - заочно підозрюється росіянин, який очолив у «днр» схему викрадення природних ресурсів
394362 ПЕРЕГЛЯДІВ

На підставі зібраних доказів прокурори Донецької обласної прокуратури заочно повідомили про підозру уродженцю рф у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

У грудні 2018 року представник держави-агресора вирішив знайти собі місце у «владних кабінетах» квазіреспубліки «днр». Експосадовець російського «Газпрому» приїхав з м. Ростова-на-Дону до тимчасово окупованого м. Донецька. Обговоривши перспективи й умови свого майбутнього працевлаштування, він прийняв пропозицію окупантів очолити «Державний концерн «Донбасгаз», ставши його генеральним директором.
 
 
Так званий концерн забезпечує постачання й транспортування природного газу на тимчасово непідконтрольній Україні території магістральними газопроводами. Саме тими, що раніше перебували на балансах українських підприємств.
 
Маючи досвід роботи у даній галузі, ростовчанин налагодив діяльність концерну, що дозволило підпорядкованим йому підрозділам розпоряджатися викраденими у нашої держави природними ресурсами, а також майном незаконно «націоналізованих» підприємств газового комплексу України. Свою протиправну господарсько-фінансову діяльність на цьому напрямку у «днр» голосно назвали «ринком послуг народної республіки».
 
Серед споживачів очолюваного росіянином підприємства - організації та установи органів окупаційної влади, а також військові підрозділи рф.
 
Слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях проводять стосовно псевдопосадовця досудове розслідування за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури. Максимальне покарання – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео