Донецьк Інформ

Майже 2 млн грн збитків на закупівлі транспортних засобів – судитимуть посадовця ДП «Украерорух»

Майже 2 млн грн збитків на закупівлі транспортних засобів – судитимуть посадовця ДП «Украерорух»
362090 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Бориспільської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовця регіонального структурного підрозділу ДП «Украерорух» за фактом зловживання службовим становищем  (ч. 2 ст. 364 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений підготував та подав до тендерного комітету документи щодо проведення закупівлі 8 пасажирських мікроавтобусів. Діючи в інтересах юридичної особи, останній вказав у додатках до заявки про проведення закупівлі мікроавтобусів ціни на транспорт значно вищі ринкових.

За результатами тендеру, держпідприємство уклало з товариством договір на поставку 8 транспортних засобів та перерахувало на його рахунок бюджетні кошти.

Відповідно до висновку судової економічної експертизи, ДП «Украерорух» спричинено збитки на суму майже 2 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Бориспільського райуправління ГУНП в Київській області за оперативного супроводження Бориспільського МВ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Мої відео