Донецьк Інформ

Випросив посаду в окупантів – за державну зраду заочно засуджено ексмайора ДСНС України

Випросив посаду в окупантів – за державну зраду заочно засуджено ексмайора ДСНС України
428758 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом ухвалено обвинувальний вирок мешканцю м. Лиману за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України). Його заочно засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Прокурором у суді доведено, що наприкінці травня 2022 року, під час наступу армії держави-агресора на м. Лиман, головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Краматорського РУ ГУ ДСНС отримав вказівку евакуюватись з населеного пункту, але відмовився від виїзду з небезпечної території.
 
 
Коли у червні до захопленого військами рф міста прибув заступник міністра так званого «мнс днр», засуджений приїхав на зустріч із ним на велосипеді та виявив бажання працювати на окупантів.
 
Зрадивши присязі працівника правоохоронного органу, він добровільно обійняв псевдопосаду начальника групи наглядової діяльності та профілактичної роботи ДБУ "пожежно-рятувальний загін м. Красний Лиман" у структурному підрозділі фейкового міністерства.
 
До його обов’язків входило виїжджати на місця пожеж та складати акти з висновками, вигідними окупаційній адміністрації.
 
Після звільнення м. Лиману українськими захисниками чоловік втік до м. Донецька. Зрадника звільнено з лав ДСНС України та позбавлено звання майора служби цивільного захисту.
 
Досудове розслідування - ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 
Мої відео