Донецьк Інформ

Європейські правоохоронці поділились досвідом пошуку і повернення культурних цінностей

Європейські правоохоронці поділились досвідом пошуку і повернення культурних цінностей
381766 ПЕРЕГЛЯДІВ
 

 

У Львові експерти регіонального офісу Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні з іноземними та українськими правоохоронцями проаналізували можливості збереження культурної спадщини в умовах російсько-української війни.

Участь у Міжнародній конференції «Злочини проти культурної спадщини – у воєнний і позавоєнний час» взяли представники Територіального управління Бюро економічної безпеки України у Львівській області.

На заході були представлені кейси з досвіду Інтерполу, підрозділу «Італійські карабінери», Всесвітньої митної організації, Міжнародної ради музеїв щодо боротьби з незаконною торгівлею предметами культурної спадщини та повернення цінностей.

Експерти відзначили високу злочинну прибутковість тіньового ринку культурних цінностей, які часто використовують для легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

«Для розслідування незаконної торгівлі предметами, які представляють культурну цінність, необхідна ефективна міжнародна взаємодія. Тож досвід Інтерполу, іноземних правоохоронних структур цікавий та корисний для нас. Адже в світі вже напрацьовано конкретні механізми боротьби з такими злочинами, а головне – є успішні кейси повернення цінностей», - зазначив т.в.о. керівника Львівського територіального управління Бюро економічної безпеки Валерій Тацієнко.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,КМЄС
Мої відео