Донецьк Інформ

Керував селом та допомагав так званим поліцейським вишукувати прихильників України – заочно підозрюється ексголова «Бердянської сільської адміністрації днр» (ФОТО)

Керував селом та допомагав так званим поліцейським вишукувати прихильників України – заочно підозрюється ексголова «Бердянської сільської адміністрації днр» (ФОТО)
346724 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

За даними слідства, з березня по листопад 2022 року мешканець с. Мелекіне Маріупольського району, позитивно сприйнявши повномасштабне вторгнення рф на територію нашої держави, співпрацював з окупантами.
 
 
Чоловік обіймав псевдопосаду голови «Бердянської сільської адміністрації днр». Він відповідав за участь у формуванні місцевого «бюджету», розпоряджався  коштами громади, призначав і звільняв працівників за узгодженням з фейковим керівництвом Першотравневого району. Також розробляв уявні плани «розвитку» села.
 Крім того, шанувальник загарбницької політики держави-агресора комунікував з представниками «поліції» та координував заходи з виявлення осіб, не згодних з діями окупантів, та які могли переховувати у себе прихильників України.
 Викриттям злочинної діяльності колаборанта займались співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Максимальне покарання - 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років з конфіскацією майна.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео