Донецьк Інформ

Формують «позитивний імідж» окупантам та охороняють захоплені ними об’єкти – заочно підозрюються троє маріупольських колаборантів (ФОТО)

Формують «позитивний імідж» окупантам та охороняють захоплені ними об’єкти – заочно підозрюються троє маріупольських колаборантів (ФОТО)
438234 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Лівобережної та Маріупольської окружних прокуратур трьом мешканцям Донеччини заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. ч. 6, 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року мешканка м. Маріуполя, підтримуючи повномасштабне військове вторгнення РФ в Україну та тимчасову окупацію свого міста, зробила вибір на користь окупантів. Вступивши до лав квазідержавного утворення «ДНР», вона обійняла псевдопосаду так званого керівника «громадської приймальні голови громадського руху «Донецька республіка».

 
           
 
Жінка активно співпрацює з «адміністрацією» захопленого міста та організовує зустрічі маріупольців з фейковими депутатами «Народної Ради ДНР». Крім того, під час виступів у ЗМІ свідомо формує «позитивний імідж» окупаційному режиму.
 
 
Двоє інших підозрюваних - колишні старший інспектор-черговий чергової частини сектору організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування й командир взводу охорони об’єктів та публічної безпеки роти фізичної безпеки Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Донецькій області.
 Відмовившись від евакуації на підконтрольну Україні територію, капітан та старший лейтенант у червні 2022 року вступили на «службу» до «Маріупольського міського відділу державної служби позавідомчої охорони УДСПО МВС ДНР».
 На виконання вказівок «керівництва» псевдоправоохоронного органу експоліцейські охороняють адміністративні будівлі та інші об’єкти, визначені окупантами. Також до їх обов’язків входить взаємодія з органами «державної безпеки» фейкової республіки.
 Максимальне покарання за санкціями статті – 12 та 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років та з конфіскацією майна.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео