Донецьк Інформ

Прислужувала окупантам за гроші – викрито чергову колаборантку з Лиману

Прислужувала окупантам за гроші – викрито чергову колаборантку з Лиману
373986 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці м. Лиману повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у серпні 2022 року, коли місто було тимчасово окуповане збройними силами РФ та НЗФ квазідержавного утворення «ДНР», жінка добровільно погодилась працювати на окупаційну владу. Вона обійняла псевдопосаду начальниці відділу прийому громадян «Управління праці та соціального захисту населення адміністрації м. Красний Лиман ДНР».
Підозрювана пройшла навчання щодо організації роботи фейкової установи згідно із так званим законодавством квазіреспубліки. Також здійснювала прийом громадян та надавала окупаційній адміністрації списки місцевого населення. За два місяці прислужування країні-агресору псевдопосадовиця отримала «заробітну плату» у сумі 21 000 рублів.
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Мої відео