Донецьк Інформ

Вдає видимість вирішення питань санітарії у зруйнованому окупантами Маріуполі - заочно повідомлено про підозру очільнику міської СЕС

Вдає видимість вирішення питань санітарії у зруйнованому окупантами Маріуполі - заочно повідомлено про підозру очільнику міської СЕС
401289 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у червні 2022 року начальник відділу санітарного нагляду Нікольського управління ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області надав добровільну згоду на співпрацю з окупантами. Зловмисник обійняв псевдопосаду головного державного санітарного лікаря «Маріупольської міської санітарно-епідеміологічної служби» квазіреспубліки «днр».
Правопорушник вдає видимість здійснення «державного санепіднагляду» за виконанням підприємствами, установами та громадянами фейкового санітарного законодавства у вщент зруйнованому Маріуполі. Крім того, погоджує у межах своєї компетенції видачу дозволів на провадження господарської діяльності та відведення під забудову земельних ділянок, а також надає «головному держсанлікарю «днр» проєкти планів діяльності та розвитку «територіальних центрів санепіднагляду».
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом за оперативного супроводу ГВ ЗНД 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео