Донецьк Інформ

«Розподіляє» бюджет та керує мобілізацією – заочно повідомлено про підозру «першому заступнику голови Волноваської районної адміністрації»

«Розподіляє» бюджет та керує мобілізацією – заочно повідомлено про підозру «першому заступнику голови Волноваської районної адміністрації»
401042 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю Донеччини в добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року правопорушник добровільно погодився співпрацювати з ворогом та обійняв посаду так званого «першого заступника голови Волноваської районної адміністрації» квазіреспубліки «днр».

До його обов’язків входять організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функцій щодо координації діяльності міських служб, управлінь та відділів захопленої адміністрації, промислових підприємств і банків, а також питання планування й прогнозування так званого соціально-економічного розвитку окупованого агресором міста.

Окрім цього колаборант керує питаннями мобілізаційної та оборонної роботи, розпоряджається комунальним майном і займається «розподіленням» міського бюджету. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ за оперативного супроводу Волноваського РВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео