Донецьк Інформ

Співпрацює з окупантами - заочно повідомлено про підозру «начальниці відділу культури Першотравневого району»

Співпрацює з окупантами - заочно повідомлено про підозру «начальниці відділу культури Першотравневого району»
345266 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці м. Мангуша Маріупольського району заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року завідувачка одного з секторів відділу культури, туризму, молоді, сім’ї та спорту Мангушської селищної ради надала добровільну згоду на співпрацю з окупантами та обійняла псевдопосаду «начальниці відділу культури Першотравневого району».
Працюючи на ворога, зловмисниця здійснює керівництво відділом, видає накази підлеглим працівникам, розпоряджається так званими бюджетними коштами, укладає незаконні договори і контракти з постачальниками товарів та послуг, підписує фейкові фінансові документи, представляє інтереси окупаційної адміністрації в інших органах квазідержавного утворення «днр».
Досудове розслідування здійснюється 2 управлінням (з дислокацією у м. Маріуполь) за оперативного супроводу Маріупольського МРВ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео