Донецьк Інформ

Незаконна реєстрація права власності на нежитлові приміщення вартістю понад 3 млн грн – судитимуть державного реєстратора

Незаконна реєстрація права власності на нежитлові приміщення вартістю понад 3 млн грн – судитимуть державного реєстратора
403834 ПЕРЕГЛЯДІВ

Білоцерківською окружною прокуратурою Київської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно державного реєстратора за фактами зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги та шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 365-2, ч. 4 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що державний реєстратор у травні 2018 року зареєстрував за громадянином права власності на нежитлові приміщення, розташовані в місті Біла Церква Київської області. Обвинувачений достовірно знаючи про неправдивість відомостей, зазначених у наданих документах, та про відсутність у нього відповідних правовстановлюючих документів на нерухоме майно, провів реєстраційні дії.

Внаслідок цього інтересам територіальної громади в особі Київської обласної ради завдано шкоди на суму понад 3 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео