Донецьк Інформ

У столиці презентували нові послуги у додатку «Дія». Президент пообіцяв смартфони у подарунок. Про найактуальніші зміни в цифровій державі

У столиці презентували нові послуги у додатку «Дія». Президент пообіцяв смартфони у подарунок. Про найактуальніші зміни в цифровій державі
302018 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тепер щодо найголовніших оновлень у додатку цифрової держави. Які ж нові послуги тепер стануть доступними у смартфоні пересічному громадянину? Та за, що можна отримати смартфон у подарунок від держави?

Одна з найголовніших нових послуг це зміна реєстрації, тепер змінити прописку стало набагато легше. Всього декілька кліків, без черг та кабінетів. На це чекало багато українців, адже краще замість черг провести час зі своїми близьким або займаючись улюбленою справою.

Друга, не менш корисна послуга, це можливість отримати у додатку довідку про несудимість. На цьому заході також заявили, що ми є четвертою країною в Європі, яка має електронні права та перші у світі запустили цифровий паспорт, який рівний з паперовим.

Варто додати також про опитування в додатку, яке може пройти кожен із нас. Це більше про народовладдя, політики намагаються прислухатись до думки народу , виборців.

А тепер до того, що здивувало багатьох із слухачів виступу Президента Зеленського. Мабуть, що приємно здивувало, бо ж Володимир Олександрович пообіцяв особам старше 60 ти років, у яких немає телефону подарувати смартфон з пільговим тарифом. Вражає? Так, залишається сподіватись, що обіцянка буде виконана. Але завдання президент уже доручив відповідним органам.

Це буде проходити в два етапи. Перший- це подача заявки на смартфон, а другий етап це вручення смартфонів громадянам . Але варто наголосити смартфон у подарунок отримають лише вакциновані громадяни, які входять  у вікову категорію  60+. Відбудеться це навесні.

Гадаю, що у кого є дідусі та бабусі ви вже розповідаєте їм про цю можливість. Наразі, якраз в опитуванні українці мають вирішити, як саме буде називатись ця послуга із запропонованих трьох варіантів.

Гарні новини для тих хто планує будівництво. Тепер дозвіл на будівництво також можна отримати у застосунку «Дія».

Також хочу звернути увагу на 1000 гривень за вакцинацію підліткам. Ця послуга вже також доступна, особи від 14 до 18 років тепер також мають змогу отримати певну грошову винагороду за вакцинацію двома дозами. Отримані кошти юні громадяни мають право витрачати на освітні курси, тренінги та канцелярію.

Ось такі можливості на сьогодні запропоновані державою українцям. Це полегшить життя  мільйонам користувачів послуг.

Теги: цифрова держава,президент,Дія,електронні послуги
Мої відео