Донецьк Інформ

Передавала дані про українських військових – мешканку Волноваського району викрито у співпраці з терористами

Передавала дані про українських військових – мешканку Волноваського району викрито у співпраці з терористами
220827 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жінці повідомлено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж січня 2022 року мешканка с. Гранітне Волноваського району неодноразово за допомогою одного з месенджерів, встановленого на мобільний телефон, передавала учаснику НЗФ терористичної організації «ДНР» дані щодо дислокації військових підрозділів Збройних сил України в населеному пункті та на прилеглій території с. Гранітне Волноваського району.
 
     
 
Зокрема, зловмисниця, маючи освіту картографа, надала бойовику деталізовану інформацію у вигляді фотокарт місцевості із нанесеними умовними позначеннями про техніку, окопи, бліндажі, блокпости, будинки та укриття, які використовуються українськими захисниками.
 
В результаті проведених оперативно-розшукових заходів підозрювану затримали на КПВВ Новотроїцьке в поряду ст. 208 КПК України.
 
Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 200 тис грн.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео