Донецьк Інформ

Прокуратура Київщини вимагає визнати недійсним договір на суму понад 50 млн грн про закупівлю робіт з вирубки зелених насаджень у зоні відчуження

 Прокуратура Київщини вимагає визнати недійсним договір на суму понад 50 млн грн про закупівлю робіт з вирубки зелених насаджень у зоні відчуження
373728 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київська обласна прокуратура в судовому порядку вимагає визнати недійсними рішення тендерного комітету та договору на виконання робіт з вирубки зелених насаджень для подальшої реконструкції залізничної колії до централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива на загальну суму понад 50 млн грн.

Прокуратура під час вивченням матеріалів закупівлі встановила, що ДП «НАЕК «Енергоатом» та державне спеціалізоване підприємство «Північна Пуща» уклали договір  з вирубки зелених насаджень. Замовник обґрунтував проведення переговорної процедури закупівлі відсутністю конкуренції на ринку з виконання вказаних робіт на території зони відчуження. Проте, як встановлено, щонайменше 6 суб’єктів господарювання мали можливість проводити такого роду роботи.

Таким чином держпідприємство на час укладання договору не підтвердило відсутність конкуренції на ринку, а підстави для проведення переговорної процедури, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», відсутні.

З метою усунення виявлених порушень та запобіганню нераціональному використанню бюджетних коштів, Київською обласною прокуратурою до Господарського суду Київської області подано відповідну позовну заяву.

 

На теперішній час судовий розгляд справи триває.

Мої відео